Appostel

 

Appostel

Wat is een kerk-app?

Dat is een app op je tablet en/of mobieltje van de Dorpskerk en Oosterlichtkerk. En súperhandig: je kunt ermee héél gemakkelijk aan collectes geven.

Wat kan je met de kerk-app?

Er kan héél véél mee, maar we beginnen bewust beperkt en overzichtelijk. Dus voorlopig alleen informatie over de kerkdiensten en de mogelijkheid gemakkelijk bij te dragen aan collectes.

En juist voor dat laatste is de app ontzettend handig, eenvoudig en vooral super-gemakkelijk.

Hoe werkt de kerk-app?

Je moet éénmalig de app installeren op je mobieltje of tablet. Dan moet je éénmalig een account aanmaken. Dat gaat heel gemakkelijk, en al helemaal voor de mensen die al eerder een digitale toezegging voor kerkbalans hebben gedaan. Want die hebben al een account !

En dan?  Hoe gaat dat met die collectes?

Het systeem werkt met een tegoed. Dus eigenlijk hetzelfde als je OV-kaart voor de bus en de trein.

Via de app maak je een tegoed aan. Dat tegoed reken je af via iDeal, dus veilig en gemakkelijk. Geen internetbankieren op je telefoon maar wel op je computer/laptop dat kan ook. Zie de instructies hieronder!

Als je aan een collecte bijdraagt, gaat dat van je tegoed af. Dat heeft niets met je bank te maken. Dat is wel zo gemakkelijk en ook veilig!

Is dit nieuw? Is het wel veilig?

Ja, het is wel veilig. Maar het is niet nieuw. We lopen hélémaal niét voorop…….    ……heel veel kerken in Nederland gebruiken dit systeem al. Het is dus al uitentreuren getest. En het neemt razendsnel toe, vooral omdat het zo’n klant-vriendelijke app is.

Hoe heet deze app?  Kan ik hem downloaden?

De app heet Appostel en je kunt hem gratis downloaden. Als je dat nodig vindt, kan je gebruik maken van de bijgaande aanwijzingen voor het downloaden, een tegoed plaatsen en aan collectes bijdragen.

Komt er nog meer?  Wat zijn de kosten?

Om het overzichtelijk te houden, zijn de toepassingen in het begin bewúst beperkt. Appostel kent veel meer functionaliteiten; die gaan we wellicht later toevoegen. Sommige kerken doen ‘alles tegelijk’, maar daar kiezen wij niet voor. Appostel is gratis. Er zijn aan het gebruik absoluut géén kosten verbonden.

Instructies:

Onderaan deze pagina vind je een aantal geschreven instructies zodat je Appostel makkelijk kunt gebruiken. Daarnaast staan hieronder 2 filmpjes die een korte uitleg geven over de App en het instaleren van de App.

Wij nodigen je van harte uit Appostel te proberen.;We weten nu al, dat je Appostel daarna blijft gebruiken!