Bericht van de diaconie betreffende de corona-crisis

De corona-crisis houdt ons dagelijks bezig en heeft ons in de greep. De diaconie wil u in deze situatie vier dingen aanreiken:

 1. Kijk regelmatig naar het NOS-journaal, luister naar radio 1 en/of lees een krant. Baseer u niet teveel op berichten die op de sociale media rondgaan; daar zit nog wel eens nepnieuws bij en ook oproepen door mensen die graag willen verdienen aan een crisis. 
 2. Wij wijzen u op bestaande telefoonnummers voor hulp, indien u die nodig heeft:

  030 – 744 05 95

  Servicenummer van Mens De Bilt

  070 – 445 58 88

  Rode Kruis nummer voor zieken en kwetsbaren over corona

  0800 – 1322

  Niet Alleen; voor mensen die vragen hebben en hulp zoeken 

  Website: www.nietalleen.nl

 3. Wij willen u laten weten, dat mocht u door deze crisis in acute financiële problemen komen, u altijd een steunverzoek bij de diaconie kunt indienen via een email naar diaconiepkndebilt@gmail.com of diacsecretaris@pkndebilt.nl of een telefoontje naar één van de diakenen. Mocht u niet in de gemeente De Bilt wonen, dan kunt u beter een steunverzoek indienen bij de kerk in uw eigen woonplaats.
 4. Wij roepen u van harte op om er zoveel mogelijk te zijn voor de mensen om u heen: mensen te bellen die eenzaam zijn, boodschappen te doen, voor hen te koken, mensen te verrassen en waar mogelijk ook te blijven lachen met elkaar. 

Houd goede moed, laten we hopen en bidden dat het goed mag komen!

We wensen u allen sterkte, gezondheid en zegen toe. 

Labels